Punktem wyjścia dla działań kulinarnych będą dzieła Edyty Kowalewskiej prezentowane na wystawie Polska gościnność.

Zajęcia nie tylko zachęcą do refleksji, dostarczą także wrażeń smakowych!

Po zobaczeniu prac artystki, staniemy przed zadaniem ugoszczenia osób odwiedzających Muzeum Współczesne. Spróbujemy wspólnie odkryć „przepis” na gościnność. Czy uda nam się połączyć walory tradycyjnej kuchni z nowatorskim podejściem?
 
 
Warsztat skierowany jest do osób dorosłych.

Dzieci w wieku szkolnym również są mile widziane, jednak pod opieką rodziców.

Liczba uczestników jest ograniczona.

>>> Zapisy przez formularz zgłoszeniowy <<<

Zgłoszenia przyjmujemy do 19.11.2019 do godz. 16.00.

Wstęp bezpłatny. Materiały zostaną zapewnione.

Zbiórka uczestników warsztatu na parterze przy kasie muzealnej.
 
 
Prowadząca:
Agnieszka Zabrzewska – miłośniczka natury, w każdej postaci. Rośliny są jej pasją. Wiedzę na ich temat zdobywała na studiach przyrodniczo-artystycznych, stąd też jej pomysły kulinarne pełne są finezji i niebanalnych smaków. Obecnie trenerka i współpracownik programów edukacyjnych m.in. praktyk zawodowych dla uczniów klas gastronomicznych (projekty „Welcome Europe!”, „Ciao! Hallo! Velkommen! Zgłębiamy duńskie, włoskie i niemieckie standardy pracy”, „Europa wspiera kształcenie, zawodowcy rozwijają Europę” finansowane z programów Erasmus+ oraz cyklu warsztatów „Dobre jedzenie z bliska”. Prywatnie fascynatka dzikiej kuchni i pichcenia w plenerze.