Zapach w przestrzeni barwy / warsztat kulinarne

25.09.2024
17:00

Spotkanie dla osób z niepełnosprawnością wzroku poświęcone interpretacji smakowo-zapachowej koloru zielonego. 

W trakcie wydarzenia wspólnie poznamy różne odmiany zielonej herbaty, pozwolimy się zabrać w niezwykły świat opowieści związanych z procesami przygotowania i podawania tego wyjątkowego napoju. Dotykiem zbadamy czarki, zmysłem węchu poznamy wysuszone liście, a na końcu pozwolimy aby nasze kubki smakowe poznały wyjątkowość zieleni.

PROWADZENIE:

Anna Walczak – czajman z 5 letnim doświadczeniem w herbaciarniach Czajowni w Krakowie i Wrocławiu

Agata Iżykowska-Uszczyk – absolwentka kulturoznawstwa oraz antropologii literatury, teatru i filmu na Uniwersytecie Wrocławskim. Członkini naukowego stowarzyszenia Collegium Invisibile. Współzałożycielka fundacji Płynne Muzeum, zajmującej się promowaniem sztuki współczesnej wśród najmłodszych. Pedagog kulturalna związana z muzealnictwem od 2015 roku. Obecnie edukatorka Pawilonu Czterech Kopuł.

Logotyp Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego z orzełkiem po lewej stronie napisu

Dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego pochodzących z Funduszu Promocji Kultury – państwowego funduszu celowego.

Skip to content